Το “Where is my mind” των Pixies γίνεται εικονογραφημένο βιβλίο

Θυμάστε τη σειρά βιβλίων Lyric Pop, για τα οποία πρώτη φορά είχαμε μιλήσει εδώ; Απέκτησαν νέα προσθήκη. Μετά τα “African”, “Don’t stop”, “Good Vibrations” και «Where not gonna take it”, ήρθε η σειρά του “Where Is My Mind” των Pixies. Η σειρά Lyric Pop του ανεξάρτητου εκδοτικού οίκου Akashic Books, με έδρα το Μπρούκλιν, περιλαμβάνει συνολικά 15 βιβλία, 15 δηλαδή πολύ γνωστά τραγούδια που έγιναν εικονογραφημένα βιβλία για πολύ μικρά παιδιά.  

Το Where is my mind των Pixies εικονογραφήθηκε από τον Alex Eben Meyer, που είναι και φαν της αμερικάνικης μπάντας. Ο Meyer επέλεξε το “Where Is My Mind” από μια μακρά λίστα τίτλων τραγουδιών που του έδωσε ο εκδότης. «Νομίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση νοσταλγίας σε όλο αυτό το project (σ.σ. τα τραγούδια που γίνονται παιδικά βιβλία), κυρίως για τους γονείς που θέλουν να παρουσιάσουν στα παιδιά τους τραγούδια που ήταν σημαντικά για αυτούς όταν ήταν νεότεροι. Άργησα να ακούσω Pixies σε σχέση με τους περισσότερους της ηλικίας μου. Νομίζω τους ανακάλυψα στο πανεπιστήμιο αντί για το γυμνάσιο. Και είμαι βέβαιος ότι το τραγούδι αυτό θα ακούγεται πάντα λίγο διαφορετικό στο μυαλό μου πια». Το σπουδαίο με τα συγκεκριμένα βιβλία είναι ότι δεν παίρνουν απλώς τους στίχους των τραγουδιών και τους ντύνουν με εικόνες, αλλά ότι οι εικονογράφοι που αναλαμβάνουν να τα εικονογραφήσουν δημιουργούν νέες ιστορίες. Ετσι, στην περίπτωση του «Where is my Mind» ο Meyer δημιούργησε μια εντελώς νέα ιστορία, όπου ένα μικρό κορίτσι προσπαθεί να βρει το μυαλό της όταν το έχασε πέφτοντας από το skateboard της.

Τα βιβλία είναι διαθέσιμα σε όλα τα online βιβλιοπωλεία του εξωτερικού και στη σελίδα του εκδότη.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

This girl is on fire: η Alicia Keys γράφει για έφηβους

Την Alicia Keys οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε ως τραγουδίστρια της R’n’B και της Soul. Με 15 βραβεία Grammy στο ενεργητικό της, 8 στούντιο άλμπουμ και περισσότερες από 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως θεωρείται δικαίως μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του είδους στη μουσική βιομηχανία. Εκτός από την καριέρα της ως τραγουδίστρια, μουσικοσυνθέτρια και ηθοποιός, τώρα έρχεται να αναλάβει ακόμα έναν ρόλο, αυτόν της συγγραφέα, διασκευάζοντας το τραγούδι της “Girl on Fire” σε βιβλίο. Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν είναι η τελευταία που το κάνει, μόνο που η Keys επιλέγει τον πιο δύσκολο δρόμο, όχι του εικονογραφημενου βιβλίου (πόσα άλλωστε τραγούδια έχουν γίνει εικονογραφημένα βιβλία στο παρελθόν; *), αλλά αυτού του εφηβικού βιβλίου και των graphic novel.

O Yusuf/Cat Stevens βγάζει παιδικό βιβλίο

O τραγουδιστής και συνθέτης των “Lady D’Arbanville” και “Wild World” (μεταξύ πολλών άλλων) Yusuf/Cat Stevens μετατρέπει με τη βοήθεια του Peter H. Reynolds (Η τελεία) το τραγούδι του “Peace Train” σε εικονογραφημένο βιβλίο.