//Τι χαρά, Άλφονς!

Τι χαρά, Άλφονς!

Κείμενο – εικονογράφηση: Gunilla Bergstrom

Απόδοση: Αννα Παπαφίγκου

Εκδόσεις: Μάρτης

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Ο Αλφονς και ο μπαμπάς του είναι πολύ στενοχωρημένοι που τα Χριστούγεννα έφυγαν και οι γιορτές τελείωσαν. Κάθονται λυπημένοι στο σαλόνι και αναπολούν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν, ενώ την ίδια ώρα βαριεστημένα αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να περνούν συνέχεια καλά. Η γιαγιά του Άλφονς συμμαζεύει χαρούμενη το σπίτι από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ χαμογελάει και προσπαθεί μάταια να τους κάνει να καταλάβουν πως δεν θα έπρεπε να είναι στενοχωρημένοι. Αυτό που εκείνοι όμως δεν μπορούν να καταλάβουν είναι που βρίσκει το κέφι η γιαγιά, τόσο κέφι σε σημείο να τους εκνευρίσει! Η γιαγιά όμως ξέρει κάτι που θα τους αλλάξει τη διάθεση. Κάτι που κι εκείνοι γνωρίζουν, αλλά δεν μπορούν εκείνη τη στιγμή να δουν καθαρά. Και μα, ναι! Πώς μπορούσαν να ξεχάσουν κάτι τέτοιο;!

Η Gunilla Bergstrom έγραψε το 1984 μια ακόμα φανταστική ιστορία με ήρωα τον Άλφονς, ο οποίος μαζί με τον μπαμπά και τη γιαγιά του μας υπευθυμίζουν πως οι ωραίες στιγμές είναι μοναδικές και πώς αν κάθε ώρα της ημέρας διασκεδάζαμε, δεν θα μπορούσαμε στην πραγματικότητα να τις καταλάβουμε. Μια πέρα για πέρα αληθινή ιστορία που όλοι μας την έχουμε σκεφτεί κι έχουμε αναρωτηθεί: Μα γιατί να μην είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα; Γιατί να μην είναι κάθε μέρα γιορτή;

 

Διαβάστε τη συνέντευξη της Gunilla Bergstrom εδώ.

Από |2018-01-30T14:04:34+03:0030 Ιανουαρίου 2018|Tags: , , , , , |0 Σχόλια

About the Author:

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας "Metro" και σε μουσικά περιοδικά (Sonik, Ποπ & Ροκ). Υπήρξε ανταποκρίτρια της Μetro International. Η "Κόκκινη Αλεπού" είναι το δικό της διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν στο παιδικό βιβλίο. Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2018 σχεδίασε και υλοποιεί από τότε την καμπάνια "Διαβάζω Δυνατά".

Απάντηση