5 μύγες και μία τρομπέτα

Συγγραφέας: Ingrid Chabbert

Εικονογράφηση: Guridi

Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου

Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια αστεία ιστορία. Και το βιβλίο “5 μύγες και μια τρομπέτα” της Ingrid Chabbert και του Guridi είναι ακριβώς αυτό! Σαν τις ιστορίες που γεννιούνται έτσι στα ξαφνικά και προκαλούν γέλιο γάργαρο και δυνατό, ιστορίες που δεν σταματούν ποτέ και συνεχίζονται με άλλους πρωταγωνιστές. Εν προκειμένω, πέντε μύγες πετούν αμέριμνες από σπίτι σε σπίτι, μπαίνοντας από ανοιχτά παράθυρα και βγαίνοντας από διάπλατα ανοιγμένες μπαλκονόπορτες. Ωσπου σε ένα από τα σπίτια που επισκέπτονται βρίσκουν ένα περίεργο, γυαλιστερό αντικείμενο που καμιά τους δεν ξέρει τι είναι και πώς χρησιμοποιείται. Και τότε ξεκινούν οι εικασίες και οι δοκιμές και το γέλιο δυναμώνει. Μέχρι που ο πρωταγωνιστής αλλάζει και η ιστορία συνεχίζεται. Ενα πραγματικό picture book όπου κείμενο και εικονογράφηση λειτουργούν συμπληρωματικά το ένα για το άλλο, μια απλή, αστεία ιστορία για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δραματοποιημένης αφήγησης!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.