5 μύγες και μία τρομπέτα

Συγγραφέας: Ingrid Chabbert

Εικονογράφηση: Guridi

Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου

Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια αστεία ιστορία. Και το βιβλίο “5 μύγες και μια τρομπέτα” της Ingrid Chabbert και του Guridi είναι ακριβώς αυτό! Σαν τις ιστορίες που γεννιούνται έτσι στα ξαφνικά και προκαλούν γέλιο γάργαρο και δυνατό, ιστορίες που δεν σταματούν ποτέ και συνεχίζονται με άλλους πρωταγωνιστές. Εν προκειμένω, πέντε μύγες πετούν αμέριμνες από σπίτι σε σπίτι, μπαίνοντας από ανοιχτά παράθυρα και βγαίνοντας από διάπλατα ανοιγμένες μπαλκονόπορτες. Ωσπου σε ένα από τα σπίτια που επισκέπτονται βρίσκουν ένα περίεργο, γυαλιστερό αντικείμενο που καμιά τους δεν ξέρει τι είναι και πώς χρησιμοποιείται. Και τότε ξεκινούν οι εικασίες και οι δοκιμές και το γέλιο δυναμώνει. Μέχρι που ο πρωταγωνιστής αλλάζει και η ιστορία συνεχίζεται. Ενα πραγματικό picture book όπου κείμενο και εικονογράφηση λειτουργούν συμπληρωματικά το ένα για το άλλο, μια απλή, αστεία ιστορία για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δραματοποιημένης αφήγησης!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;