Φόραγε κίτρινο σκουφί

Η Τατιάνα Ζωγράφου κυκλοφόρησε το έκτο της άλμπουμ με μουσικές και τραγούδια για παιδιά. Το “Φόραγε κίτρινο σκουφί” (MLK) περιλαμβάνει 15 νέα τραγούδια, σε ενορχήστρωση Δημήτρη Μπουζάν και επιμέλεια Νίκου Πλατύραχου. Και σε αυτή τη δουλειά, η Τατιάνα Ζωγράφου συνεργάζεται με αγαπημένους δημιουργούς και ερμηνευτές. Δημήτρης Αλεξανδρίδης, Τάσος Αποστόλου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Κώστας Ζαμπούνης, Θωμάς Μασούρας, Δάφνη Πανουργιά, Έλενα Παπανικολάου, Κωστής Ρασιδάκις καθώς και οι Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ασπασία Στρατηγού και Νεφέλη Φασούλη τραγουδούν τα 15 τραγούδια σε στίχους των Μαριάννας Αβούρη, Φίλιας Δενδρινού, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Βεατρίκης Κάντζολα Σαμπατάκου, Ελισσάβετ Τάρη, Στέλλας Τζίβα, Μάκη Τσίτα και της κ. Ζωγράφου. Συμμετέχει η χορωδία των Αρσάκειων Τοσίτσειων Σχολείων υπό τη διεύθυνση της κ. Χριστίνας Βαρσμάμη Κουκνη. Το κίτρινο 2CV που κοσμεί το εξώφυλλο του CD έχει φιλοτεχνίσει ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου.

Εκτός από τις δισκογραφικές της δουλειές, η Τατιάνα Ζωγράφου κυκλοφόρησε πέρυσι ένα χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο, το πρώτο της. Το «Τι θα έκανα αν ήμουν Άϊ Βασίλης» (εκδ. Καλέντης), είναι ένα εορταστικό μανιφέστο, όπως η ίδια χαρακτηριστικά ονόμασε, για μικρούς και μεγάλους», με το οποίο επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα ισότητας και να τα ωθήσει σε μια κατεύθυνση πνευματικής αναζήτησης «δώρων» για τους συνανθρώπους μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Διαβάστε εδώ τι μας είχε πει πέρυσι τέτοια εποχή στην Κόκκινη Αλεπού.

 

Κι εδώ μια γεύση από τη νέα της δισκογραφική δουλειά.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων