Δημιουργός: Aaron Becker
Εκδόσεις: Φουρφούρι
Χρονιά έκδοσης: 2018-2019
Ηλικίες: 5+, 7+, 9+, 12+, 15+

Η ιστορία που γνωρίσαμε στα τέλη του 2018 με το κορίτσι που βαριόταν στο δωμάτιό της και ανακάλυψε τη μαγεία της φαντασίας με αφορμή έναν κόκκινο μαρκαδόρο, συνεχίζεται με το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, Αναζήτηση και το τρίτο και τελευταίο (Επιστροφή), που κυκλοφορησε μόλις πριν μερικές εβδομάδες.

Στο τέλος του Ταξιδιού, η μικρή πρωταγωνίστρια συναντά ένα αγόρι που και αυτό έχει στα χέρια του έναν μαγικό μαρκαδόρο. Μαζί τα δύο παιδιά συνεχίζουν το ταξίδι τους στον κόσμο της φαντασίας, όταν προσπαθώντας να καλυφθούν από τη βροχή, συναντούν έναν βασιλιά που τους παραδίδει κρυφά έναν τρίτο μαγικό μαρκαδόρο και έναν πάπυρο. Ο πάπυρος αυτός τους αποκαλύπτει πως υπάρχουν κι άλλοι τέτοιο μαγικοί μαρκαδόροι, τους οποίους τα παιδιά θα ξεκινήσουν να αναζητούν. Η αποστολή τους φυσικά δεν είναι εύκολη, αφού τους κυνηγούν αυτοί που κρατούν τον βασιλιά φυλακισμένο και θέλουν να κλέψουν τους μαρκαδόρους. Θα καταφερουν τελικά να τους βρουν όλους και πώς εμπλέκεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς (Επιστροφή) ο μπαμπάς της μικρής; Πώς θα καταφέρει να τους σώσει και πώς θα επιστρέψει πίσω στους νόμιμους κατόχους τους όλους του μαρκαδόρους;

Ενα επικό ταξίδι στη φαντασία. Αυτό είναι η τριλογία του Aaron Becker. Ενα ταξίδι που ξεκινάει από ένα παιδικό δωμάτιο, με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που μην μπορώντας να τραβήξει την προσοχή της οικογένειάς της (η μαμά της μαγειρεύει, ο μπαμπάς της δουλεύει και η αδερφή της είναι απασχολημένη με το κινητό της), καταλήγει μόνη της στο δωμάτιό της όπου ξαφνικά ανακαλύπτει έναν κόκκινο μαρκαδόρο παρατημένο στο πάτωμα. Θα τον πάρει αμέσως στα χέρια της και θα ξεκινήσει να ζωγραφίζει μια πόρτα στον τοίχο του δωματίου της. Η πόρτα αυτή θα την οδηγήσει σε έναν φανταστικό κόσμο, στον οποίο θα ζήσει μια επικών διαστάσεων περιπέτεια παρέα με ένα αγόρι που έχει κι αυτός στα χέρια του έναν τέτοιο μαγικό μαρκαδόρο. Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Aaron Becker έχει τιμηθεί με Caldecott Honor το 2014, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην Αμερική, ενώ και τα τρία βιβλία έχουν αναφερθεί και σε μεγάλες εφημερίδες όπως οι New York Times και η Wall Street Journal. Τα βιβλία του αποτελούν ύμνο στη φαντασία χωρίς να περιέχουν ούτε μία λέξη, ενώ παράλληλα μιλούν για την αποξένωση μέσα στην οικογένεια, αλλά και τον τρόπο που τελικά ο γονιός απλώνει το χέρι στο παιδί για να ξανασυνδεθούν. Τα τρία του silent books καταφέρουν να πουν πολλά περισσότερα από άλλα εικονογραφημένα ή μη βιβλία, αφήνουν τον “αναγνώστη” ελεύθερο να δημιουργήσει τη δική του ιστορία, να την πάει όπου εκείνος θέλει παρατηρώντας την εικόνα και να δημιουργήσει διαλόγους εκεί που δεν υπάρχουν. Υπέροχες εικόνες, με πολλές λεπτομέρειες και χρώματα που συνθέτουν μια φανταστική ιστορία που αλλάζει από αναγνώστη σε αναγνώστη.

Παρακάτω ο δημιουργός Aaron Becker εξηγεί πώς δημιούργησε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας.