Ίσια το τιμόνι

Δημιουργός: Chris Naylor – Ballesteros
Μετάφραση: Λύντη Γαλάτη
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 3+, 5+

Ο Φράνκ και ο Μπερτ, οι δύο φίλοι που γνωρίσαμε μέσα από τα δύο προηγούμενα βιβλία του Ballesteros, τα «Η Βαλίτσα» και «Πέντε Δέκα Δεκαπέντε», επανέρχονται με μία νέα ιστορία, γεμάτη χιούμορ, ανατροπές και μια γλύκα που αφήνει στον μικρό αναγνώστη μια όμορφη επίγευση.

Οι δυό τους αποφασίζουν μια μέρα να κάνουν ποδήλατο. Ο Φρανκ ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει, ο Μπερτ όμως σαν να δυσκολεύεται λίγο να κρατήσια Ισια το τιμόνι, και κάνει συνεχώς ζιγκ-ζαγκ, πέφτει πάνω σε άλλα ζώα και μπλέκει σε περίεργες καταστάσεις (που όμως στον αναγνώστη προκαλούν το γέλιο). Ο Φρανκ θα αποφασίσει τότε να μάθει στον φίλο του να κάνει ποδήλατο, όπως ακριβώς κάνει κι ένας γονιός στο παιδί του που τώρα έβγαλε τις βοηθητικές.

Τον μπουστάρει με αυτοπεποίθηση, τον κρατάει από τη σέλα για να μην πέσει, όμως αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Έτσι, ο Φρανκ αποφασίζει να πάρει αυτός το τιμόνι στα χέρια του. Μόνο που δεν έλαβε υπόψη του τη διαφορά ύψους και βάρος ανάμεσα στους δύο. Και κουράζεται πολύ να συνεχίσει τη βόλτα τους. Όταν όμως ο Φρανκ κουραστεί, ο Μπερτ θα αναλάβει τα ηνία. Θα τα καταφέρει άραγε να οδηγήσει το ποδήλατο με ίσιο το τιμόνι;  Γέλιο, γκάφες, μια σχεδόν σλαπστικ αίσθηση σε ένα βιβλίο που αγαπάμε να διαβάζουμε και να ξαναδιαβάζουμε.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία