Οι ιστορίες του Κατ Γάτοβιτς: Στην κρυψώνα του γιγάντιου χιμπαντζή

Καθόμουν μπροστά από το παράθυρο και ονειροπολούσα, ως συνήθως, ενώ ο Ευτύχης έγραφε πυρετωδώς. Έπρεπε να παραδώσει μια μετάφραση χωρίς καθυστέρηση κι ήταν τόσο απορροφημένος, που ούτε ν’ αλλάξει πλευρά το δίσκο στο πικάπ δεν θυμόταν πια. Έτσι η βελόνα γύριζε συνέχεια μόνη της από την αρχή, κι εγώ κόντευα να μάθω όλες τις ιστορίες των Flaming Lips απέξω. Τρελούτσικοι τύποι πάντως. Έχω ακούσει τον Ευτύχη να περιγράφει ενθουσιασμένος ένα σωρό παράξενα πράγματα που έκαναν στις συναυλίες τους. Μα τι μπαλόνια, τι φούσκες που μέσα τους έπαιζαν μουσική, τι χρώματα! Σε ποιον να τα πεις στη γατογειτονιά και να σε πιστέψει.

Κάτι ανάλογο πάντως συνέβη και στους μαθητές της κυρίας Ειρήνης. Μοιράζονταν τα φανταστικά νέα τους με τις οικογένειές τους και κανείς δεν τους πίστευε. Σάστιζαν οι μαμάδες μόλις μάθαιναν για την επίσκεψη του μυστηριώδους αστροναύτη στο σχολείο ή του παράξενου εξερευνητή της ζούγκλας που έφερε έναν σκανταλιάρη κροκόδειλο μαζί του, πόσο μάλλον όταν τα παιδιά περιέγραφαν ενθουσιασμένα τις πιρουέτες του χορευτή με τα σπαθιά πάνω στα θρανία τους. Όσο για τον γιγαντιαίο χιμπαντζή, έκανε σκασιαρχείο από τον ζωολογικό κήπο για να πάει στο σχολείο, άκου να δεις!

Όλ’ αυτά όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά στην επιστήμονα που με τα πολύχρωμα μπουκαλάκια της κόντεψε να τινάξει όλο το κτίριο στον αέρα, μια και τα πειράματά της έφεραν μια έκρηξη απροσδόκητη. “Μα τι επικίνδυνα πράγματα κάνουν σε αυτό το σχολείο;”, ρωτούσαν αναστατωμένες οι οικογένειες των παιδιών κι αμέσως έσπασαν τα τηλέφωνα στο γραφείο της διευθύντριας.

Η λύση του μυστηρίου ακούει στο όνομα “Μερόπη Σελιδοπούλου” και δεν είναι ούτε αλεξιπτωτίστρια, ούτε κυνηγός καταιγίδων. Μην περιμένετε να σας αποκαλύψω περισσότερα γι’ αυτήν, δε μ’ αρέσουν τα σπόιλερ όπως σας έχω ξαναπεί. Όμως σκέφτομαι να μοιραστώ αυτήν την ιστορία με τον Δημητράκη που θα έρχεται να παίζουμε πιο συχνά τώρα που τελειώνει το σχολείο. Λέτε να του βάλω ιδέες και να σκαρώσει τέτοιες απίθανες ιστορίες με την παρέα της τάξης; Μπορεί βέβαια να αρέσουν  στη δασκάλα του και να μην φέρει αντιρρήσεις. Ποιος ξέρει, ίσως κι αυτή να λαχταράει να μπει σε ένα διαστημόπλοιο και να πάρει το δρόμο μιας μεγάλης περιπέτειας.

Στην κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπαντζή
Συγγραφέας: Δικαίος Χατζιπλής
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις Πατάκη
Ηλικίες: 5+

Το In the Morning of the Magicians περιλαμβάνεται στο album Yoshimi Battles the Pink Robots των Flaming Lips (2002).

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ