Πέντε, Δέκα, Δεκαπέντε

Συγγραφέας: Chris Naylor-Ballesteros
Μετάφραση: Λύντη Γαλάτη
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 3+, 5+

Κάποια βιβλία τα αγαπάς από την πρώτη τους σελίδα και τo Πέντε, Δέκα, Δεκαπέντε είναι ένα από αυτά. Ο δημιουργός του απολαυστικού βιβλίου Η Βαλίτσα, μας δίνει ακόμη μία συγκινητική, τρυφερή και διασκεδαστική ιστορία και μας συστήνει δύο υπέροχους ήρωες. Ο Φρανκ και ο Μπερτ, δύο αγαπημένοι φίλοι, αποφασίζουν να παίξουν κρυφτό. Μόνο που ο Μπερτ δεν καταφέρνει να κρυφτεί ποτέ στα κατάλληλα σημεία και ο Φρανκ είναι αυτός που πάντοτε τον βρίσκει και κερδίζει. Ο Μπερτ ωστόσο θέλει πολύ να καταφέρει έστω και μια φορά να κερδίσει και αυτό κάνει τον Φρανκ να αναρωτηθεί αν έχει περισσότερη σημασία να κερδίζει συνεχώς ο ίδιος ή αν προτιμάει να δει τον φίλο του χαρούμενο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα του «επιτρέψει» να νικήσει.

Η ιστορία του Φρανκ και του Μπερτ είναι η ιστορία μιας υπέροχης φιλίας όπου ο εγωισμός είναι ανύπαρκτος και το μόνο που χωράει μεταξύ τους είναι η αγάπη του ενός για τον άλλο. Ο Φρανκ επιλέγει να αφήσει πίσω τον δικό του ενθουσιασμό για την νίκη και ξέρει πολύ καλά ότι θα νιώσει πραγματική χαρά όταν δει τον φίλο του να απολαμβάνει τη δική του νίκη. Γνωρίζει ότι μια τέτοια πράξη δεν θα του στερήσει τίποτα απολύτως από την δική του ικανότητα να είναι ένας καλός παίκτης στο αγαπημένο του παιχνίδι αλλά αντίθετα θα είναι ένας τρόπος να το απολαύσει περισσότερο!

Η ιστορία του Chris Naylor-Ballesteros στο Πέντε, Δέκα, Δεκαπέντε θα δώσει εξαιρετικά πολλές αφορμές στους ενήλικες να συζητήσουν σπουδαία ζητήματα όπως η φιλία, η αγάπη για τους φίλους μας αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε την αγάπη αυτή. Παράλληλα, θα τους δώσει την ευκαιρία να συζητήσουν για το τι πραγματικά σημαίνει νίκη και τι ήττα, σε μια ηλικιακή φάση όπου τα παιδιά έχουν αυξημένη την ανάγκη να νικούν σε κάθε παιχνίδι που παίζουν.

Το βιβλίο αυτό είναι μια υπέροχη ευκαιρία να φυτευτούν τα πρώτα σποράκια της ενσυναίσθησης και να καλλιεργηθούν σε γόνιμο έδαφος!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία