Σ’ αγαπάω, Μπλου

Κείμενο και εικονογράφηση: Barroux
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοχάρη
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Χρονιά εκδοσης: 2023
Ηλικίες: 3+, 5+ 

Πιστός στα θέματα που αγαπάει, ο γνωστός εικονογράφος και δημιουργός βιβλίων Barroux μας μιλάει ξανά για τη φύση, την οικολογία και την ισορροπία. Μας μιλάει για την υπερβολική παρουσία του ανθρώπου παντού, ακόμα και στα βάθη των ωκεανών, ακόμα και μέσα στο σώμα μιας φάλαινας. 

Μια όμορφη ιστορία φιλίας γεννιέται ανάμεσα σε έναν φαροφύλακα και μια φάλαινα όταν μια μέρα που αυτός κινδυνεύει με την βαρκούλα του στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αυτή τον βοηθάει και του σώζει τη ζωή. Όταν όμως η φάλαινα εξαφανίζεται και φαίνεται να κινδυνεύει, είναι η σειρά του να της προσφέρει τη βοήθειά του. Το λιτό κείμενο πλαισιώνουν (ή περισσότερο αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν) οι υπέροχες, εύγλωττες ακουαρέλες του που λατρεύουν παιδιά και μεγάλοι.  

Ευφυές το λογοπαίγνιο του Barroux με το μπλε της θάλασσας και το όνομα της φάλαινας (Blue), όπως επίσης και η διακριτική αναφορά του ήρωα στον βιβλικό μύθο του Ιωνά και της φάλαινας (Jonas). 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο φράχτης

Η ιστορία του Soderguid είναι βαθιά αληθινή, ένας καθρέφτης της πραγματικότητας με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες που μπορούν

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για